03 юли 2016

Пица с каперси


Пица -  любима закуска, хубав обяд и чудесна вечеря! 
Пореден вариант, но стана много сполучлив и реших да споделя с вас рецептата му.


400гр. тесто
Салам хамбургски - 3 колелца
Кренвирш - 1/2 брой
Кашкавал 50-70гр
1стрък зелен лук
2сл каперси
2сл кетчуп или доматено пюре
1/2чл  смесени сушени подправки - машерка, риган, босилек,
 целина, кориандър, чер пипер, червен пипер 


Тестото се разстила в поръсена с малко олио и брашно тава.
Намазва се с малко олио и после кетчуп, поръсва се с подправките / в бурканче съм си приготвила смес от сушени подправки - по 2сл от всяка/.


Разпределят се нарязаните на кубчета колбаси, лука и каперсите.


Пицата се пече 20 минути на долен реотан на 200С, след това на
два реотана на 220С още 10 мин.

Добър апетит!

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар