30 май 2016

Сладко-кисели свински пържолки

Отново залагам на комбинацията сладко - солено, която се оказа доста сполучлива! Този път варианта  е със свинско месо, за да има разнообразие :)))) 


1 кутия компот от ананас на кубчета
1 1/2чч кетчуп
1сл захар
1сл ябълков/бял/ оцет
олио
3 моркова
1 зелена чушка
4-6 броя свински пържоли, нарязани на едри парчета



В малка тенджерка се смесват сока от компота, кетчупа, захарта и оцета. Щом сместа заври се добавят парчетата ананас, нарязаните на тънки кръгчета моркови и нарязаната на парчета чушка. Варят се около 5 минути, след което се изваждат.


В голям тиган се загрява олиото, добавят се парчетата месо и се пържат докато покафенеят.

Прехвърлят се в тавичка, върху тях се разпределят зеленчуците, заливат се със соса от варенето и се поръсват с 2-3 лъжици олио. Покрива се с алуминиево фолио и се пекат до готовност на месото /около 30-35 минути/.
Сервира се върху варен ориз.

Източник

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар