08 август 2015

Свински дроб със зеленчуци

Така приготвен, свинския дроб е уникално вкусен - затова не го пренебрегвайте! През лятото може да си го хапвате в компанията на студена бира, а през зимата с хубаво червено вино :)))


500гр свински дроб
1 глава лук
1 зелена чушка
1 морков
сол, млян чер пипер
олио
брашно


Дробът се измива и нарязва на парчета с дебелина около 5 мм. Посолява се, овалва се в брашно и се изпържва в сгорещено олио. Оставя се на страни.

Внимавайте да не го препържите, защото ще стане много твърд!


В същата мазнина се задушават с малко вода нарязаните на едри и ивички лук и на кръгчета морков. След като омекнат /около 7-8 минути/ се добавя нарязаната на ивици чушка и дроба.


Готвят се още около пет минути и се свалят от огъня.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Вкусотия, Маги!
    С удоволствие бих си отмъкнала малко :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Илианка, вземи си колкото искаш :)))

      Изтриване