13 февруари 2012

Печено агнешко месо

Много лесен начин да осигурите към хубавото червено винце една добра  вечеря,  или  стабилно мезе, особено в тази мразовита зима :))) Това е рецепта, която съм научила от моя дядо Димитър, приготвяна винаги за всеки сбор, и то двойна доза!


Около 2кг агнешко месо се нарязва на порции, които се овалват в смес от предварително смесени /трябва да са добре разтворени/ 2-3сл сол, 1сл млян чер пипер, 4-5сл олио и чаша вода. Подреждат се в тава, налива се останалата част от сместа и се долива още чаша вода, за да се задушава хубаво месото. Покрива се в с фолио и се слага да се пече в загрята фурна за 2 и 1/2 - 3 часа - в зависимост от това дали е месото е от много младо или по-възрастно животно. Ако желаете да е по-препечено, махнете фолиото и дозапечете още. 


Така печено месото е и чудесно мезе, ако се сервира студено, нарязано на филийки :)))

                   Това е, остава само да ви пожелая добър апетит и наздраве! 




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...