28 октомври 2010

Гювеч със свинско месо и пилешко филе

Това ми бе коледното ястие за празника през 2008г., не успях много да снимам. Все пак има една в готов вид на ястието:



Продуктите, които са необходими:
500 г пилешко филе 
500 г свинско месо 
150 г мариновани гъби 
2 с.л. соев сос, 3 с.л. горчица 
1 с.л. майорана 
3 глави лук 
1/3 ч.ч. бяло вино 
100 г кашкавал 
100 мл пилешки бульон 
сол , черен пипер 
100 мл олио
    А ето и начина на приготвяне:

    Месата се нарязват на хапки и се запържват в олиото, докато леко се зачервят. Изваждат се и се объкват с горчицата, соевия сос, майораната, солта и черния пипер. Лукът се нарязва на ивички, а кашкавала - на малки кубчета. В намаслен гювеч се изсипват половината от месата, слагат се нарязаните гъби, лука и кашкавала, и отгоре се изсипват останалите меса. Налива се бялото вино и бульона. Гювеча се похлупва и се слага в студена фурна. Пече се на умерена температура.


    При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар